O nas

Restauracja Color Burger

"Największe bogactwo to robienie tego co kochasz"

COLOR BURGER to projekt dwóch kucharzy z wieloletnim doświadczeniem w branży gastronomicznej. Krzysztof i Jakub postanowili w tym trudnym okresie dla nas wszystkich, wprowadzić nieco koloru do otaczającej szarej codzienności i tak oto słowo ciałem się stało.

Od samego początku, wyszliśmy z założenia, żeby wprowadzić ludzi w zachwyt. Chcieliśmy aby, na waszych twarzach pojawił się uśmiech, więc nasze BURGERY musiały być wyjątkowe. Zadaliśmy sobie pytanie z czego składa się idealny burger i po naszych odpowiedziach nie mogliśmy sobie nie przyznać racji :)

Oczywiście są to BUŁKI naszego przepisu z dodatkiem naturalnych barwników (Było sporo prób i błędów, ale udało nam się osiągnąć idealny smak i kolor).
Czym są naturalne barwniki i czym różnią się od przemysłowych? Tym, że są otrzymywane z roślin, warzyw, przypraw, co za tym idzie są bezpieczne i zdrowe.

MIĘSO to 100% wołowiny z Polskich krów ras mięsnych "BEEF to BEEF" ale również opcja dla wegetarian i wegan 100% pochodzenia roślinnego bez produktów pochodzenia zwierzęcego.
Idealny burger powinien zawierać w sobie 20-30% tłuszczu. To tłuszcz jest w mięsie głównym nośnikiem smaku, nawilżaczem i spoiwem. Na burgery dobre będą mocno używane, dobrze ukrwione i lekko poprzerastane tłuszczem mięśnie - najczęściej wybierane to antrykot, łopatka i rostbef, albo ich połączenia, czyli tzw. blend.

SOSY naszego autorstwa to efekt wieloletniego poznawania i łączenia smaków, pozwolił nam na to jakże wymagający zawód Kucharza.
Zaowocowało to niebanalną kompozycją warzyw i przypraw w naszych sosach, które idealnie łączą się z wysokiej jakości wołowiną I naszą pyszną, puszystą, kolorową bułką.